ESS - Energy Saver System

Energia megtakarítási rendszer (Energy Saver System)

Az adatközpontok üzemeltetői számára folyamatos kihívást jelent a növekvő igény a magas szintű rendelkezésre állású, megbízható és hatékony tápellátás iránt. A nagyobb energiahatékonyság segítséget nyújt a növekvő környezeti, törvényi és gazdasági nyomással vívott harcban.
Az Eaton olyan innovatív és saját tulajdonban lévő technológiákat fejlesztett ki, amelyek anélkül növelik a rendszer hatékonyságát, hogy sértenék a megbízhatóságot. Az energiatakarékos rendszer (ESS) az egyik ilyen technológia.

                         


Maximalizált energiahatékonyság

A szünetmentes tápegység energiaveszteségének 85%-os csökkentésével az ESS technológia – a terhelésvédelem veszélyeztetése nélkül – jelentős mértékben csökkenti az energiafogyasztást, a környezetre gyakorolt hatást és az energiaköltségeket. Ezekkel a megtakarításokkal lehetségessé válik a szünetmentes tápegység teljes költségének megtérülése egy háromtól öt évig terjedő időszak alatt.

Alkalmazások

Az energiatakarékos rendszer (ESS) elérhető az összes Eaton 93PM és Power Xpert 9395P szünetmentes tápegység számára:

  • különálló, egyedi szünetmentes tápegységek
  • párhuzamos rendszerek

Az összes meglévő telepítés felszerelhető az ESS képességgel.
Az ESS 99%-os, piacvezető hatásfokot valósít meg a teljes működési tartományban. A korábbi termékeknél elérhető, hagyományos „gazdaságos üzemmód” képességekhez viszonyítva tápellátási zavarok esetén az ESS kínálja a lehető legjobb hatásfokot és a leggyorsabb átmeneti időket a kettős konverzió számára.

A megbízhatóságban nincs kompromisszum

ESS-üzemmódban a szünetmentes tápegység biztonságosan nyújtja a hálózati tápellátást közvetlenül a terhelés felé, amikor a bemenet – feszültségét és frekvenciáját tekintve – az elfogadható határok között van. Ha a bemeneti teljesítmény túllépi az előre meghatározott határokat frekvencia vagy feszültség szempontjából, a szünetmentes tápegység átkapcsol kettős konverziós üzemmódra. Ha a bemeneti teljesítmény a rendszer tűrésmezőjén kívül van, a szünetmentes tápegység energiát vesz fel az elérhető akkumulátormodulokból.
A felsőbb szintű érzékelő és vezérlő algoritmusok folyamatosan figyelik a bejövő teljesítmény minőségét, és lehetővé teszik a szünetmentes tápegységek számára, hogy két milliszekundumon belül bekapcsolják a teljesítmény-átalakítókat, amikor a hálózati tápforrás feszültség vagy frekvencia szempontjából túllépi az előre meghatározott határokat. Ezáltal mindig biztonságos tápellátást biztosítanak a kritikus fontosságú fogyasztó számára, miközben
maximalizálják a hatásfokot. Ha a szünetmentes tápegység hibát észlel, az ESS- üzemmódban való működés közben, képes annak érzékelésére és meghatározására, hogy a hibát a terhelés vagy a szünetmentes tápegység előtti szakasz okozza-e. A bypass betápjában bekövetkező hiba azonnali átkapcsolást eredményez az inverterre; a fogyasztó hibája ESS-üzemmódban tartja a szünetmentes tápegységet.
Az Eaton bizonyított technológiája megbízhatóságot és a fogyasztó számára folyamatos rendelkezésre állást biztosít anélkül, hogy veszélyeztetné a támogatott berendezés védelmét.

Széleskörű konfigurálhatóság

Az energiatakarékos rendszerrel (ESS) rendelkező Eaton szünetmentes tápegység három üzemmódja konfigurálható:

  • Standard kettős konverziós üzemmód: a szünetmentes tápegység normál módon működik, tápellátást biztosítva a teljesítmény-átalakítókon keresztül.
  • Energiatakarékos rendszer (Energy Saver System, ESS): a teljesítmény-átalakítók üzemkész állapotban vannak, és a statikus bypass kapcsoló lehetővé teszi, hogy a szünetmentes tápegység közvetlenül hálózati tápellátást szolgáltasson.
  • Magas fokú riasztás üzemmód: a szünetmentes tápegység ESS-üzemmódból automatikusan kettős konverziós módba lép, és a hálózat ismétlődő zavarai esetén meghatározott ideig ebben a módban marad (alapértelmezett esetben egy órán át), amíg biztonságosan vissza lehet térni az ESS-módba.

A szünetmentes tápegység szükség esetén, megszakításmentes módon hajt végre átkapcsolásokat a különböző üzemmódok között. Ez csak transzformátor nélküli topológiák esetén lehetséges.

Elérhetőség

Az energiatakarékos rendszer (ESS) elérhető az összes Eaton 93PM és Power Xpert 9395P szünetmentes tápegység számára. A párhuzamos szünetmentes tápegység rendszerek szintén támogatják az ESS-üzemmódban való működést. A meglévő telepítések felszerelhetők az ESS-képességgel.